Kleding en verhalen ruilen in de pop-up ‘community closet’ van Darpdecade

Op 15 maart lanceert de awardwinnende, Groningse start-up Darpdecade een pop-up ‘community closet’, waar je een ongedragen kledingstuk of miskoop kunt ruilen voor een leuk mode-item van een ander. Niet geld, maar het verhaal achter je meegebrachte kleding is hierbij het ‘betaalmiddel’.

11072608_934693746563799_2038877963_n

Iedereen staat wel eens voor een uitpuilende klerenkast met de gedachte dat je niks hebt om aan te trekken. Maar wat als je alle ongebruikte kleding in je kast zou kunnen ruilen voor kledingstukken die je wél leuk vindt? Darpdecade komt met een innovatief initiatief, waar dit mogelijk is: een openbare inloopkast, genaamd 100% Darp Community Closet.

Vanaf 15 maart zijn modeliefhebbers hier welkom om al hun ongewilde kleding en schoenen, die in goede staat verkeren, te ruilen voor andere items. Hier komt uiteraard geen geld bij kijken, het enige dat je hoeft te doen is een verhaaltje opschrijven over het item dat je wil swappen. Aan alle ingeleverde kleding komt zo uiteindelijk een kaartje te hangen met verhalen van de vorige eigenaars. Nadat je je kledingstuk hebt ingeleverd, ben je vrij om te kiezen uit de kleren die op de rekken hangen.

unnamed

“In onze wegwerpcultuur worden kledingstukken eerder gezien als inpakpapier dan als herbruikbaar, functioneel design,” vertelt oprichter Robin Balser. Met de ‘100% Darp’ a Community Closet wil Balser dan ook een duurzaam alternatief bieden op shoppen in grote fast fashion ketens.

11072147_934693696563804_245709970_n

De pop-up inloopkast is een offline application, an addition van de kledingruil-app die Darpdecade binnenkort zal lanceren. Deze app is als Tinder voor je klerenkast: door te swipen kun je kleren die je aanspreken liken. Gebruikers beschikken hierdoor over een ongelimiteerde, online garderobe, waar ze nieuwe fashion items kunnen scoren op de meest milieu- en budgetvriendelijke manier.

Locatie: Steentilstraat 34, 9711 GN Groningen

Datum en openingstijden: vanaf 15 maart, twee dagen per week. De exacte dagen en openingstijden worden aangekondigd via de Facebookpagina van Darpdecade.

Gratis entree. Darpdecade is een non-profit community, maar vrijwillige donaties zijn welkom.

Website: www.darpdecade.com

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Ga voor meer informatie naar darpdecade.com of neem contact op met:

Robin Balser, oprichter Darpdecade
Telefoon: +44 7466236014
E-mail: darpdecade@gmail.com

Categories: Uncategorized
Notice: Only variables should be passed by reference in /home/thirtyde/websites/www.darpdecade.com/wp-content/themes/blankslate/functions.php on line 97

Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/thirtyde/websites/www.darpdecade.com/wp-content/themes/blankslate/functions.php on line 97
| Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *